Inženjeri Vilijamsa: Skinite farbu, bolid će biti lakši

Formula 1 3. maj. 202211:22 > 12:2713 komentara
Podeli:
Nikolas Latifi
xAlessioxDexMarcox via Guliver

Menadžeri inženjerskog tima Vilijams Rejsinga, tima koji se takmiči u šampionatu Formule 1, obratili su se marketinškom odeljenju svoje ekipe sa predlogom da se celokupno farbanje bolida skine, kako bi bolid bio lakši i imao bolje performanse.

Tim iz Grouva radi na ovom projektu već od početka sezone i polako uklanja deo po deo farbe, kako bi svoje vozilo učinio bržim. Zbog toga je sa prednje strane bolida, kao i sa krila, uklonjen deo plave farbe, toliko da je ostalo samo „gola“ šasija.

Formula 1:

Naravno, tim mora da pregovara sa svojim sponzorima, ukoliko želi da ukloni reklame, a ostaje da se vidi kako će marketinški tim reagovati. Inženjeri navode da su svesni da tim mora da zadrži svoj identitet.

Deluje da je ovo trend u čitavom prvenstvu jer su u proteklom periodu farbu sa delova svojih bolida uklanjali i u Aston Martinu, Red Bulu i Meklarenu.

Vilijams, za koji u tekućoj sezoni voze Aleksandar Albon i Nikolas Latifi, na prve četiri trke šampionata osvojili su ukupno jedan bod.

Naredna trka u F1 karavanu voziće se u nedelju uveče po srednjoevropskom vremenu za Veliku nagradu Majamija. Direktni prenosi tokom čitavog trkačkog vikenda očekuju vas na Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar