„Još jedna kazna za Luisa? Ne isključujemo tu mogućnost“

Formula 1 13. okt 202122:555 komentara
Luis Hamilton
Guliver Image/Buggex POP-EYE_RT_15000066

Vozač Mercedesa Luis Hamilton vodi veliku bitku sa Maksom Ferstapenom oko toga ko će biti novi prvak Formule 1, a vozač Red Bula je napravio veliki korak u toj borbi na trci za Veliku nagradu Turske prethodnog vikenda i izbio na prvo mesto u generalnom plasmanu. Veliku ulogu u ishodu trke imala je i činjenica da je Britanac kažnjen sa deset mesta u startnom redosledu zbog četvrtog menjanja pogonske jedinice – uzeo je novi ICE (motor sa unutrašnjim sagorevanjem).

Hamilton je startovao kao 11, ali je dobrom vožnjom dospeo do treće pozicije. Ipak, na osam krugova do kraja morao je u pit stop, pa je trku završio na petoj poziciji.

Formula 1:

Prvi čovek tima Toto Volf ne isključuje mogućnost da se Mercedes do kraja prvenstva ponovo odluči za promenu jedinicie, čime bi Hamilton ponovo bio sankcionisan na isti način.

Morali smoda napravimo tu promenu u Turskoj. Videli smo podatke koji nisu obećavali, a najgori scenario je da ne završimo trku – on bi ubio naše šanse da se borimo za titulu šampiona. Postojale su nejasnoće tokom sezone u vezi sa pogonskom jedinicom i draže nam jeda imamo novu, koju ćemo u potpunosti razumeti. Takođe, bilo je tu i čudnih zvukova“, izjavio je Toto Volf.

Četvrti ICE bi tebalo da bude dovoljan za završetak sezone, ali ne isključujemo mogućnost da će doći trenutak da ponovo napravimo promenu. Do kraja imamo sedam trka, trebalo bi da bude dovolno, ali ništa ne bih mogao da garantujem“, rekao je prvi čovek Mercedesa.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 24. oktobra Velikom nagradom Sjedinjenih Država u Ostinu. Čitavu akciju iz Teksasa pratite u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar