Kada je Džordž sreo Luisa: Kao da sam upoznao superheroja

Formula 1 10. sep. 202111:306 komentara
Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Sledeće godine biće u istom timu, ali kada je prvi put upoznao Luisa Hamiltona Džordž Rasel imao je samo 11 godina. I mislio je da je upoznao superheroja.

Povezano

Mercedes je u utorak objavio da će Valterija Botasa 2022. u timu zameniti Džordž Rasel koji će tako biti timski kolega Luisu Hamiltonu.

Sedmostruki šampion odmah je poželeo dobrodošlicu Raselu koji se seća njihovog prvog susreta i činjenice da je bio fasciniran Britancem.

Rasel je od 2017. godine bio član Mercedesovog juniorskog programa, a sada i mi imamo priliku da vidimo brojne fotografije tada jedanaestogodišnjeg Rasela u društvu sa Hamiltonom.

Na jednoj od njih, Rasel čeka da upozna Hamiltona i dobije autogram na karting događaju iz 2009. godine. Samo 12 godina kasnije dvojica vozača biće u istom timu.

„Luis je došao na stazu, mislim da je to bilo na Formula kart starsu, a ja sam tada vozio za Komer Kadet. Bilo je kao da sam upoznao superheroja, bio sam dete i upoznao sam vozača Formule 1, tada nemaš osećaj da su ti ljudi stvarni. Bio je to veoma poseban momenat za mene. Sećam se toga i danas što je dosta čudno, da se sećaš nečega što ti se dogodilo kada si imao samo 11 godina. Na neki način mi je prilično nerealno da ću voziti uz njega sledeće godine. Mislim da sam tog momenta kada sam ga upoznao zapravo poželeo da budem kao on, da želim da budem vozač u Formuli 1 i da osvajam titule“, rekao je Rasel.

Komentari

Vaš komentar