Karlos Sains u Ferariju do 2024. godine

Formula 1 21. apr 202210:285 komentara
Podeli:
REUTERS/Martin Keep

Ferari i Karlos Sains su produžili saradnju pa će Španac tako biti deo italijanskog tima do 2024. godine.

Karlos Sains je u Ferari došao 2021. godine i to iz Meklarena, a odmah je pokazao da će biti veoma koristan za ekipu iz Maranela. Neretko je bio u svojoj prvoj sezoni u Skuderiji čak i bolji od starosedeoca Šarla Leklera, imao je veliki niz trka u kojima je završavao u bodovima, a 2022. godina je počela još bolje po njega.

On jeste malo razočarao u Australiji ali je bio odličan u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji. Ferari mu je zato ponudio novi ugovor pa će Karlos ostati u Italiji do 2024. godine.

„Veoma sam srećan što sam potpisao ugovor sa Ferarijem. Nema boljeg tima u Formuli 1 i to sam uvek govorio. Jedinstveno je i neuporedivo je kada obučeš ovo odelo i kada predstavljaš ovaj tim. Moja prva sezona je bila solidna i konstruktivna, cela grupa je napredovala zajedno. Rezultat je jasno vidljiv ove sezone“, rekao je Karlos Sains.

Španac je u Formuli 1 od 2015. godine kada je vozio za Toro Roso, zatim je bio u Reonu 2017. i 2018. godine, da bi usledile dve godine u Meklarenu. U svojoj prvoj sezoni u Ferariju je završio peti u genralnom plasmanu.

Komentari

Vaš komentar