„Kazne F1 ne uzimaju u obzir posledice prekršaja“

Formula 1 19. jul. 202120:5731 komentara
Podeli:
Luis Hamilton, Maks Ferstapen
REUTERS/Peter Cziborra

Trkački direktor Formule 1 Majkl Masi komentarisao je incident sa nedeljne trke za Veliku nagradu Velike Britanije posle kojeg trku nije mogao da nastavi vozač Red Bula Maks Ferstapen. Zbog krivice za udes šampion Luis Hamilton kažnjen je sa 10 sekundi.

Hamilton je na stazi „Silverston“ došao do 99. pobede u F1 karijeri.

Incident na Silverstonu:

Jedna od stvari koja je godinama tema je činjenic da Formula 1 prilikom izricanja kazni ne uzima u obzir koje su posledice incidenta – u konkretnom primeru se radi o tome da bi udes sa trke za VN Velike Britanije mogaoda ima veliki uticaj na to ko će biti šampion. Kada se izriče kazna za incident, gleda se samo incident, a ne to kako on utiče na druge događaje. To je nešto što direkcija trke radi godinama“, izjavio je Majkl Masi.

Ako bismo uzeli posledice u obzir, tu bi bilo mnogo varijabli i bilo bi teško doneti pravu odluku“, rekao je trkački direktor F1.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Mađarske na stazi „Hungaroring“ 1. avgusta, a direktne prenose trenigna, kvalifikacije i trke moći ćete da pratite na Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar