Kimi se vraća: Samo hoću da nastavim da radim

Formula 1 23. sep. 202113:10 > 13:112 komentara
Podeli:
nordphotoxGmbHx xBratic

Kimi Raikonen je preležao koronavirus, a sada nastavlja da odbrojava trke do kraja karijere. On je propustio trke u Holandiji i Italiji, a vraća se na Velikoj nagradi Rusije u Sočiju.

Taman kada je objavio da je završio sa „najbržim cirkusom na svetu“, Kimi Raikonen je dobio koronu. Nije vozio u Holandiji i Italiji gde ga je zamenio Robert Kubica. Do kraja karijere on ima još sedam ili osam trka, u zavisnosti od toga da li će Formula 1 dodati još neku trku umesto Velike nagrade Australije. Prva je već u Sočiju predstojećeg vikenda, a Kimi je spreman da se vrati u bolid Alfa Romea.

VESTI IZ F1

Srećan sam što se vraćam u bolid posle propuštene dve runde. Niko ne želi da bude pozitivan, ali desilo mi se i morali smo da pratimo pravila. To je sve u prošlosti i fokus je na Sočiju. Tim je pokazao potencijal u poslednjih nekoliko trka, sada treba da to pretvorimo u dobar rezultat. Ne mislim da će biti išta drugačije sada na stazi, samo hoću da nastavim da radim i da imam dobru trku„, kaže vozač Alfe Kimi Raikonen.

Na trci u Monci Alfa Romeo je imao odličan rezultat. Antonio Đovinaci je imao 13. poziciju, a Robert Kubica 14.

Bio je bolji krajnji rezultat za obojicu u odnosu na to kako je trka tekla i sigurno nije bilo lako Robertu da se vrati posle tolikog odsustva. Oni su uradili najbolje što su mogli i neće biti lako ali probaćemo opet to isto ove nedelje„, rekao je Kimi.

Raikonen trenutno ima svega dva boda u generalnom plasmanu i nalazi se samo ispred vozača Hasa Nikite Mazepina i Mika Šumahera koji još nemaju bodove.

Trka za Veliku nagradu Rusije je u nedelju, dok akcija u Sočiju počinje već u petak prvim slobodnim treningom u 10 i 30. Sve to ćete geldati na našim kanalima.

Komentari

Vaš komentar