Kiša obeležila treći trening u Turskoj, Gasli najbrži

Formula 1 9. okt 202112:07 > 13:51
REUTERS/Murad Sezer

Jutro u Istanbulu nije bilo onakvo kao u petak. Oblaci su doneli kišu i velika količina vode je bila na stazi "Istanbul park" pa je treći trening pred Veliku nagradu Turske bio nedovoljno uzbudljiv. Najbrži je bio vozač AlfaTaurija Pjer Gasli, drugi je bio Maks Ferstapen. Kvalifikacije su od 14 časova na SK HD, a ono što je loše je da je kiša prognozirana i za subotu i za nedelju u Turskoj.

Treći je bio Serhio Peres, četvrti Karlos Sains, peti Šarl Lekler, a u prvih deset su još bili Alonso, Raikonen, Cunoda, Botas i Okon, dok je Luis Hamilton imao tek 18. vreme i jedino su Nikolas Latifi i Džordž Rasel bili lošiji od njega. Luis nije vozio mnogo krugova i zato je imao preko tri sekunde zaostatka za vodećim Gaslijem.

Vozači su počeli sa gumama za vlažnu stazu, da bi gulavnom iza toga izlazili sa gumama za promenjive vremenske uslove. Nije bilo moguće voziti na normalnim gumama jer se staza uošte nije sušila.

Inače nekoliko vozača se tokom trećeg treninga okretalo i bilo je dosta proklizavanja na stazi, a Džordž Rasel je izleteo i ostao je zaglavljen u šljunku pokraj staze. Zbog toga su bile istaknute crvene zastave dok redari nisu uklonili Vilijamsov bolid.

 

Komentari

Vaš komentar