Lekler ljut na Ferari: Previše grešaka

Formula 1 30. maj 20228:407 komentara
Imago Sports

Šarl Lekler je u Monte Karlu završio tek na četvrtom mestu. Za vozača koji je imao pol poziciju na stazi na kojoj start sa prvog mesta najčešće znači i pobedu pad na četvrtu poziciju je katastrofa. Ferarijevom vozaču je tako Maks Ferstapen pobegao na devet bodova razlike u generalnom plasmanu.

U uvodnom delu trke Šarl Lekler je dominirao u Monte Karlu, ali je Serhio Peres tada rešio da ide na stajanje i da promeni gume sa onih za kišu na gume za promenljive vremenske uslove. Lekler je promenio gume u pogrešnom trenutku pa je izgubio poziciju i od Karlosa Sainsa i od Maksa Ferstapena.

Takođe je Ferari u istom trenutku menjao gume i Sainsu i Lekleru, a u Ferarijevom timu su prethodno rekli Šarlu da uđe u boks ranije. Ipak promenili su razmišljanje i

„Nekad se greške dese, ali danas ih je bilo previše. U ovakvim uslovima se osloniš malo na ono što tim vidi. Pitali su me da li hoću da pređem na gume za suvo i rekao sam da hoću ali ne sada već kasnije tokom trke. Ne znam zašto smo promenili razmišljanje i prešli na gume za promenljive vremenske uslove. Pretekli su nas i ja sam stao iza Sainsa. Mnogo je grešaka bilo i to ne možemo da priuštimo“, kazao je Šarl Lekler posle trke.

„Teško je, svake godine ovde imam probleme. Navikao sam da idem kući razočaran. Ne možemo ovo da radimo, posebno ne u sadašnjem trenutku kada smo toliko jaki, moramo da iskoristimo te prilike. Nije da sam pao na drugu poziciju, nego na četvrtu jer smo posle prve napravili i drugu grešku. Volim svoj tim i sigurno ćemo se vratiti ali ovo mnogo boli“, rekao je Monegašanin.

Komentari

Vaš komentar