Lekler ljut na Peresa, Čeko kaže da mu je „veoma žao“

Formula 1 5. jul. 202111:533 komentara
Podeli:
Sergio Perez, Charles Leclerc
HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images

Tokom Velike nagrade Austrije Serhio Peres i Šarl Lekler su imali duele u kojima je vozač Ferarija izvukao deblji kraj, ali je Meksikanac ipak dobio kaznu zbog svojih poteza.

Šarl lekler je uspeo da pretekne Serhija Peresa pre prvog odlaska u boks kada je izgubio svoju poziciju u odnosu na Meksikanca. Iza toga su oni imali kontakte u krivinama četiri i šest, a u obe situacije je Monegašanin završio na šljunku, pa je Peres dobio dve kazne od po pet sekundi.

Nije mi išlo danas. Bio sam prilično ljut u bolidu jer sam osetio da nisam imao dovoljno prostora. Znam da su preticanja bila prilično optimistička ali sa druge strane morao sam da probam da ga preteknem. Nije bilo prostora spolja niti na izlasku iz krivine, ali to je život„, rekao je Šarl Lekler o svojim pokušajima da pretekne Peresa.

U svojim defanzivnim manevrima Čeko je bio prilično neoprezan pa je i dobio kazne koje je prihvatio.

Vozili smo kroz prašinu, bilo je mnogo vozila, gume su bile stare i kočenje je bilo kasno, izašli smo sa staze i završilo se kontaktom. Moram da pogledam opet te incidente iskreno. Ne volim tako da se trkam. Veoma mi je žao što sam uticao na Šarlovu trku jer ne volim tako da se trkam„, kazao je Serhio Peres.

Lekler je na kraju završio na osmom mestu i tako je uzeo četiri boda, dok je Peres uz kazne završio na šestoj poziciji.

Komentari

Vaš komentar