Lekler: Pred Ferarijem je dug put do borbe za titulu

Formula 1 4. okt. 202118:087 komentara
Podeli:
Charles Leclerc
AP Photo/Jon Super

Prema rečima Šarla Leklera, zvezde Ferarija, pred slavnim italijanskim timom je dug put do ponovne borbe za titulu.

Posle najlošije sezone u poslednjih 40 godina, Skuderija se vratila u gornji dom Formule u 2021. godini. U prvih 15 trka sa Leklerom i njegovim novim klupskim drugom, Karlosom Saincom popeli su se četiri puta na pobedničko postolje, kao i dve pobede u kvalifikacijama.

Sam Lekler je uspeo da nadmaši svoj bodovni saldo iz 2020. godine, posle četvrtog mesta na Velikoj nagradi Italije, što je dokaz napretka Ferarija.

Osećaj je drugačiji. Od prve trke sam mnogo sigurniji u bolidu. Ukupna izvedba je bolja, a mi smo konstantniji nego prošle godine. To pokazuje da se krećemo u pravom smeru. Put je još dug do toga da počnu da nas smatraju kandidatom za titulu. Sada samo treba da nastavimo da se krećemo u istom smeru„, rekao je Monegašanin.

U 2021. godini, Ferari se bori za treće mesto u šampionatu konstruktora sa Meklarenom. Sedam trka pre kraja, razlika između ova dva tima iznosi 17,5 bodova u korist britanskog tima, koji već ima i jednu pobedu.

Nažalost, imaju sjajnu sezonu, ali je dobra stvar da smo i dalje u borbi za treće mesto. Tokom cele sezone smo blizu. U Monci su bili veoma jaki i sada ih moramo dostići. Očigledno su veoma brzi i konstantni, a naš posao je da u svakoj trci budemo na maksimumu. Nadam se da ćemo do poslednje trke biti konkurentni za treće mesto„, rekao je Lekler.

Sezona 2021. u Formuli 1 nastavlja se ovog vikenda trkom za Veliku nagradu Turske na „Istanbul Parku“.

Komentari

Vaš komentar