Lekler: Žrtvovao bih treće mesto za 2022. godinu

Formula 1 15. jul. 202113:48
Podeli:
Charles Leclerc
AP Photo/Jon Super

Šarl Lekler veruje da bi Ferari trebalo da žrtvuje svoju ovogodišnju borbu za treće mesto u konkurenciji konstruktora i da bi umesto toga sve trebalo da uloži u borbu za titulu naredne godine.

Ferari za razliku od pre nekoliko godina nije ni blizu borbe za vrh u Formuli 1. Italijanski tim se bori sa Meklarenom za treću poziciju, a pred Skuderijom je sada pitanje u koju borbu treba uložiti i novac i snagu. 2022. godine se menja Formula 1 i bolidi će biti mnogo ujednačeniji pa postoji mogućnost da se Ferari bori sa Mercedsom i Red Bulom.

VESTI IZ F1

Ako imate ugovor u kom se kaže da ćemo žrtvovati 2021. godinu a da budemo konkurentni u 2022. rado bih to prihvatio. Niko to ne može da nam garantuje nažalost. Tražim od tima da se fokusira na 2022. To je svima jasno. Ta godina će biti velika prilika za sve. Novi bolidi će ostati dugo posle toga„, kazao je Šarl Lekler.

Ove godine se i dalje borimo sa Meklarenom za treće mesto ali na kraju naš cilj je da se borimo za prvu poziciju veoma brzo i tako će biti od 2022. godine pa nadalje. Ne od ove godine. Biću srećan ako odustanemo od borbe za treće mesto ove godine, da bismo sledeće mogli da se borimo za prvo mesto„, kaže Lekler.

Šarl će borbu za treće mesto u konkurenciji konstruktora nastaviti već od petka kada je Velika nagrada Velike Britanije u Silverstonu, a tada ćete moći da vidite i prvi put kako izgleda sprint trka. Ona će biti u subotu dok su kvalifikacije u petak.

Komentari

Vaš komentar