Lorens Strol: Aston Martin je tamo gde treba da bude

Formula 1 19. jan. 202112:00
Podeli:
Lorens Strol
Mark Thompson/Getty Images

U narednoj sezoni više neće postojati ekipa Rejsing Pointa u Formuli 1. Ona menja ime i biće pogurana snažnim brendom Aston Martina. Prvi čovek ovog proizvođača smatra da je Aston Martin tamo gde i treba da bude.

U 2021. godini bolide ove ekipe će voziti Sebastijan Fetel i Lorensov sin Lens Strol. Podloga za narednu sezonu je izuzetno jaka s obzirom na to da je Rejsing Point minule bio veoma dobar i stigao je čak i do trijumfa kada je Serhio Peres osvojio trku za Veliku nagradu Sahira.

VESTI IZ F1

Veoma je uzbudljivo što će Aston Martin opet biti u Formuli 1. Formula 1 je moćna platforma koja će igrati glavnu ulogu u strategiji Aston Martina jer mi želimo da guramo kompaniju napred. Ovo je globalni sport sa velikom publikom i verujemo da možemo da vratimo brend i da dalje unapređujemo njegovu sliku šurom sveta. Motosport je uvek bio važan deo istorije Aston Martina, od početka i ponosni smo što ćemo sada dodati ovo na tu zaostavštinu. Povratak brenda u Formulu 1 posle 60 godina je važan momenat u istoriji sporta. Ovo je arena u kojoj su se takmičili najveža imena automobilske industrije i imali su uspeha i uzbudljiv je izazov za sve koji su u vezi sa Aston Martinom da vratimo britanske automobile među najveća imena„, rekao je Lorens Strol.

Aston Martin je svoju ekipu imao u samo dve sezone najbržeg cirkusa na svetu. 1959. i 1960. godine su vozači Aston Martina vozili na ukupno pet trka, ali nisu osvajali bodove.

Jasno je i jednostavno, Aston Martin je tamo gde i treba da bude. Ovo je brend koji je imao velike uspehe u motosportu, poput trke u Le Manu. Sada imamo priliku da ispišemo nove stranice istorijskih knjga. Ovo je uzbudljiv plan za svakog ko voli ovaj brend i za sve fanove Formule 1„, dodaje Strol.

Nova sezona Formule 1 treba da počne 28. marta trkom za veliku nagradu Bahreina nakon što je izmenjen raspored trka, pa je tako recimo trka u Melburnu tek u završnici sezone 21. novembra. 23 trke u šampionatu naredne godine ćete moći naravno kao i ranije da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar