Luis: Kazna za Maksa je važan presedan za bezbednost

Formula 1 13. sep. 202112:3930 komentara
Podeli:
Mark Sutton Sutton Images

Luis Hamilton je posle incidenta na Velikoj nagradi Italije u Monci zadovoljan kaznom koju je dobio Maks Ferstapen. Holanđanin je kažnjen pomeranjem tri mesta unazad na narednoj trci koja će se voziti u Sočiju.

Bolid Maksa Ferstapena se u trci za Veliku nagradu Italije našao iznad Luisa Hamiltona koga je sačuvao oreol. Još jednom se taj novitet koji je uveden u Formulu 1 pre nekoliko sezona pokazao ključnim po život vozača, ali je važno i to kako će vozač koji je izazvao incident biti kažnjen.

Veoma sam ponosan na sudije. Mislim da mi treba neko vreme da o tome ozbiljno razmisim, ali mislim da ovo definitivno predstavlja presedan. Mislim da je to važan presedan za napredak bezbednosti vozača i da postoje tačno postavljena pravila„, rekao je Luis Hamilton posle kazne koju je dobio Maks Ferstapen.

VESTI IZ F1

Aktuelni šampion smatra da će vozači koji prođu nekažnjeno za svoje neodgovorne vožnje iste incidente i ponavljati.

Ovo će se nastaviti dok ne naučimo iz ovakvih scenarija na stazi. Ja nemam istoriju ovakvih incidenata. Kada se izvučeš sa ovakvim stvarima, lako je da kasnije nastaviš da ih praviš. Svi mi vozači smo na ivici. Kada smo na pravoj liniji, svaki vozač pokušava da zadrži svoju poziciju. Kada si točak uz točak u krivini, a bolid je i dalje pored tebe sa spoljne strane moraš da ostaviš prostor kada je automobil ispred tebe. Postoji pravilo da vozač koji je ispred, njegova je krivina i ovaj drugi mora da se povuče„, poručuje Britanac.

Komentari

Vaš komentar