Hamilton: LGBT zakon u Arabiji je zastrašujuć, moramo pomoći

Formula 1 2. dec. 202120:59 > 21:0630 komentara
Podeli:
Luis Hamilton
Lars Baron/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pozvao je Formulu 1 da učini što više kako bi se podigla svest o ljudskim pravima u zemljama poput Saudijke Arabije, navodeći da je zakon te države u vezi sa homoseksualizmom prilično zastrašujuć.

Predstojećeg vikenda je na programu Velika nagrada Saudijske Arabije. Nadmetanja na stazi stavljena su u drugi plan usled političkih tema, a glavna među njima su ljudska prava.

Povezane vesti

Obavezni smo da pokušamo da pomognemo u podizanju svesti o određenim pitanjima, posebno o ljudskim pravima u zemljama u kojima se takmičimo. Da li se osećam prijatno ovde? Ne bih rekao. Ipak, moj je izor da budem ovde. Zato osećam da je važno da pokušamo da pomognemo i podignemo svest ovdašnjih ljudi„, istakao je Hamilton.

Aktuelni šampion će nositi kacigu sa oznakama LGBT kako bi istakao podršku toj zajednici.

Nosiću je i ovde i u Abu Dabiju. To je problem ovde. Ako neko želi neka pročita zakon za LGBT zajednicu. Prilično je zastrašujuć. Mnoge promene su neophodne. Naš sport mora da učini više na tom pitanju„, poručio je Britanac.

Na promovisanju ljudskih prava radio je i Sebastijan Fetel. U cilju isticanja rodne ravnopravnosti, Nemac je u Arabiji organizovao trku samo za žene.

Komentari

Vaš komentar