Maks: Hamilton je prvi, ali duga je sezona

Podeli:
Max Verstappen
Bryn Lennon/Getty Images

Vozač Red Bula Maks Ferstapen u nedelju je slavio na Velikoj nagradi Emilije Romanje i na taj način ostvario prvu pobedu u Italiji u svojoj karijeri, a posle odlične trke na Imoli izjavio je da je iznenadio sebe odličnom vožnjom.

Holandski automobilista je u Imoli došao do 11. trijumfa u karijeri, dok se na drugoj poziciji našao šampion Luis Hamilton.

Formula 1:

Bilo je veoma izazovno, naročito na početku. Bilo je teško ostati na stazi. Kako su se gume trošile na mokroj podlozi sve je teže bilo izabrati pravi trenutak za promenu guma. Imao sam manjih problema kada sam ponovo pokretao bolid, ali sve ostalo je prošlo odlično danas“, rekao je Maks Ferstapen posle pobede.

Mislim da sam na startu malo i iznenadio sebe. Radio sam zaista vredno da bih se poboljšao u tom segmentu. U ovim nezgovnim uslovima mislim da sam uradio odličan posao. Luis Hamilton je sada na prvom mestu u generalnom poretku vozača, ali sezona je duga. Treba ostati miran“, izjavio je vozač Red Bula.

Hamilton je posle trke u Imoli zadržao vođstvo u generalnom plasmanu zahvaljujući najbržem krugu trke, pa sada ima 44 boda, jedan više od Ferstapena.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Portugala 2. maja.

Komentari

Vaš komentar