Maks krunisan, FIA namenila nagradu i Hamiltonu

Formula 1 17. dec. 202110:4225 komentara
Podeli:
Imago Sports

U Parizu je FIA priredila gala veče na kom su dodeljeni trofeji najboljim automobilistima sveta, a Luis Hamilton je dobio nagradu koju nije preuzeo.

Svakako najvažnija stvar večeri je ta da je Maks Ferstapen krunisan i da je zvanično dobio trofej šampiona Formule 1. Bila je to spektakularna godina za Holanđanina koji je dobio semostrukog prvaka Luisa Hamiltona u uzbudljivoj poslednjoj trci u Abu Dabiju.

VESTI IZ F1

Ostvario sam životni cilj. Sve što sada bude došlo je bonus. Naravno da ću se boriti i da ću biti u Formuli 1 još nekoliko godina. Dok je lepo nazivati sebe svetskim šampionom više mislim o dugačkom putovanju i svim satima koje sam proveo radeći sa ocem kako bih stigao dotle. Nadam se da ću biti šampion mnogo puta. Bila je neverovatna borba sa Luisom, jednim od najvećih vozača Forumule 1 ikada. Poštujemo jedan drugog što je veoma važno„, rekao je Maks Ferstapen.

Luis Hamilton je u Parizu trebalo da dobije nagradu za FIA ličnost godine. On je međutim propustio da dođe na gala veče, što je uradio i šef Mercedesovog tima Toto Volf. Ranije je bilo najavljeno da će njih dvojica propustiti događaj zbog načina na koji je završena sezona Formule 1.

Inače završen je i mandat Žana Toda na čelu Svetske automobilističke federacije. On se oprostio porukom da će FIA dobiti svežu krv. Dobio je na poklon 20 kaciga svih vozača Formule 1.

Komentari

Vaš komentar