Maks: Luis me ne poznaje, mnogo je licemerja…

Formula 1 23. sep. 202118:109 komentara
Podeli:
Xavi Bonilla DPPI FIA Pool via HOCH ZWEI

Pred Veliku nagradu Rusije Luis Hamilton kaže da je Maks Ferstapen trenutno pod pritiskom zbog toga što se bori za prvu titulu u Formuli 1, a da je i zbog toga napravio grešku koja je obojicu izbacila sa staze u Monci.

U obraćanju medijima pred početak trkačkog vikenda u Sočiju Luis Hamilton nije štedeo svog mlađeg kolegu koji se sa njim bori za titulu svetskog šampiona. Poručio je da je Maks očigledno pod pritiskom jer je po prvi put zaista u konkurenciji da postane šampion Formule 1. Holanđanin međutim odbija takvo viđenje.

Da toliko sam nervozan da jedva spavam. Toliko je užasna ta borba za titulu. Da baš je mrzim„, najpre je odgovorio Ferstapen u sarkastičnom tonu kada su ga novinari pitali za Luisov komentar.

VESTI IZ F1

Mislim da sam veoma opušten. Nema boljeg osećaja nego da imaš bolid, sjajan bolid u kom ulaziš u svaki vikend tako da možeš da se boriš za pobedu. Nema veze da li vodiš u šampionatu ili ne. Takvi kometari, pokazuju da me on ne poznaje, što je u redu. Ja takođe ne znam njega u potpunosti. Fokusiram se na sebe i uživam i nadam se da mogu tako da vozim dugo„, kaže Maks.

Hamilton je takođe rekao da ga je iznenadilo što Ferstapen nije proverio kako je Britancu posle incidenta u Monci. Slično je bilo i u Silverstonu gde je Luis slavio dok je Maks bio u bolnici.

Mnogo ima licemerja u svetu sigurno. Iskočio sam iz bolida, pogledao i on je i dalje pokušavao da ide u rikverc. Pokušavao je da se izvuče ispod mog bolida i to je sasvim u redu. Putovao je u Ameriku u ponedeljak ili utorak na Gala veče tako da se sigurno osećao dobro već tamo, tako da je sve pod kontrolom„, dodaje Ferstapen.

Maks će u Rusiji imati poziciju za tri mesta lošiju u odnosu na ono što ostvari u kvalifikacijama zbog incidenta u Monci. Da li će Ferstapen i Hamilton imati nove duele gledajte na Sport Klubu već od petka kada je prvi slobodni trening u 10 i 30.

Komentari

Vaš komentar