„Maksu su potrebne još dve pobede do titule“

Formula 1 25. okt. 202117:1617 komentara
Podeli:
Max Verstappen
Mark Thompson/Getty Images

Red Bulov savetnik Helmut Marko smatra da će Maksu Ferstapenu još dve pobede biti dovoljne da osvoji šampionsku titulu u Formuli 1.

Holanđanin je pobedio na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država u nedelju u Ostinu i preostalih pet trka dočekuje sa 12 bodova više od aktulenog prvaka Lusa Hamiltona iz Mercedesa.

Povezane vesti

Kao što sam već rekao, moramo da pobedimo u deset trka ako želimo da osvojimo šampionat. Potrebne su nam još dve trke. Tada ćemo, možda, moći malo mirnije da sačekamo trke na Bliskom istoku koje imaju neverovatne ravne trase. Definitivno, Mercedes će tada biti u prednost,“ rekao je Marko i nastavio:

Poslednje tri trke su Mercedesove staze. No, umesto da u Meksiko Siti dođemo sa zaostatkom, idemo sa 12 bodova prednosti. Meksiko i Brazil bi trebalo više da nam odgovaraju.

Šampionat se nastavlja 7. novembra trkom za VN Meksiko Sitija, a potom se karavan seli u Brazil (14. novembar). Poslednje tri trke su u Kataru (21. novembar), Saudijskoj Arabiji (5. decembar) i Abu Dabiju (12. decembar).

Završnicu izuzetno uzbudljive sezone gledajte na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar