Marko: Gasli se promenio, vozio bi bolje nego 2019.

Formula 1 15. jul. 20219:574 komentara
Podeli:
Helmut Marko, Pierre Gasly
Imago Sports

Pjer Gasli je pokazao fantastične vožnje po povratku iz Red Bula u Alfa Tauri, a savetnik ovog tima Helmut Marko veruje da bi mladi Francuz vozio bolje u tom austrijskom timu nego 2019. godine. Tada baš i nije imao uspeha.

Pjer Gasli je 2019. godine prešao iz Toro Rosa u Red Bul. U austrijskom timu nisu bili uopšte zadovoljni njegovim rezultatima, imao je jedno peto mesto i onda je izvršena rokada. Gasli je poslat nazad u Toro Roso, a Aleks Albon u Red Bul. Do kraja te sezone je Francuz je oduševio svojom vožnjom u Brazilu gde je osvojio drugo mesto, a zatim je 2020. napravio još veći rezultat pobedom u Monci.

U aktuelnoj sezoni ima 39 bodova i treće mesto u Azerbejdžanu, a to je dovoljno da ubedi doktora Helmuta Marka da promeni stav o njemu.

U ovom trenutku pitanje povratka se ne postavlja. Postoji opasnost da kada si pored Ferstapena imaš problema u kvalifikacijama kao Peres. Međutim Gasli se pormenio. Nedavno smo razgovarali u Gracu, ne bi reagovao niti bi nastupao kao što je to radio u Red Bulu„, kaže Helmut Marko.

Savetnik Red Bula veruje da će juniorski tim Alfa Tauri moći da se bori sa Meklarenom i Ferarijem u sredini tabele konstruktora.

Jedna strana je da Cunoda nije uvek među osvajačima bodova, a Gasli uvek osvaja. Alfa Tauri je imao dve ili tri trke gde nije iskoristio potencijal bolida. Generalno cilj je da se nadmeću sa Meklarenom i Ferarijem. Zato je Gasli tamo i zato ostaje lider Alfa Taurija„.

Kako će Alfa Tauri izgledati na Silverstonu gledajte već od petka na kanalima Sport Kluba. Prvi put ćete moći da gledate kvalifikacije u petak, dok će u subotu biti prva sprint trka koja donosi bodove.

Komentari

Vaš komentar