Mik Šumaher bi da uskoči u bolid već u Abu Dabiju

REUTERS/Hamad I Mohammed

Mik Šumaher naredne sezone vozi u Hasu, a ovaj mladi vozač je veoma nestrpljiv da se oproba u bolidu Formule 1 da će probati da uskoči u automobil već u Abu Dabiju.

Mesto u Hasovom timu bi moglo da se uprazni u Abu Dabiju zato što se još uvek ne zna da li će Roman Grožan moći da vozi u toj poslednjoj trci u sezoni. Francuz sigurno ne može da bude na trci za Veliku nagradu Sahira zbog toga što se još nije oporavio od opekotina zadobijenih minulog vikenda.

On je rekao da bi voleo da se oprosti od Formule 1 trkom u Abu Dabiju, dok Mik Šumaher želi da debituje baš na istoj toj stazi ukoliko Roman ne bude u mogućnosti da vozi. Sin Mihaela Šumahera inače vozi trenutno u Formuli 2 i ima šansu da osvoji taj šampionat na Velikoj nagradi Sahira predstojećeg vikenda. Mik zbog toga ne može da menja Grožana ranije, a tako je Romanova zamena Pjetro Fitipaldi.

Očigledno je da postoje tri treninga kada imaš vremena da učiš. Bilo bi izazovno sigurno ali ja mislim da bih mogao da naučim malo više o bolidu i da se bolje spremim za sledeću godinu ako bih vozio u Abu Dabiju„, rekao je nestrpljivi Mik Šumaher.

Iz Hasa su rekli da čekaju ponedeljak da vide u kakvom je stanju Grožan pa da će tek onda pričati o tome da li će ga neko menjati. Roman inače ima dosta masnica, udario je koleno, iskrenuo skočni zglob tokom izlaska iz zapaljenog bolida, a najveći problem je sa nadlanicama. Kaže da u slučaju da leva ruka ne bude mogla da radi kako treba neće moći da sedne u bolid.

Komentari

Vaš komentar