Mik Šumaher: Ne smetaju mi poređenja sa ocem

Podeli:
Bryn Lennon/Pool via REUTERS

Mik Šumaher imaće sledeće godine debi u Formuli 1. Mladi Nemac voziće za ekipu Has. Svestan je da će biti pod posebnom lupom zbog oca Mihaela, jednog od najboljih vozača u istoriji.

Nemam nikakav problem sa tim. Ne smetaju mi ni poređenja sa ocem, ni pitanja vezana za njegove uspehe. To je deo posla kojim se bavim. Ubeđen sam da to neće ni na koji način uticati na moju vožnju“, izjavio je Mik, koji je u najbrži cirkus stigao kao šampion Formule 2.

povezane vesti

Za Šumahera juniora nema dileme ko je najbolji svih vremena. Hamilton je ove godine premašio Mihaela po broju pobeda u Formuli 1, a izjednačio se i po broju titula. Sada obojica imaju po sedam.

Za mene je moj otac bez premca. Sve što je imao dao je za ovaj sport. Mihael Šumaher je najbolji vozač u istoriji. I to ću uvek javno reći“, rekao je Mik.

Prvu trku voziće u Melburnu 21. marta.

Biće to poseban trenutak. Možda i najvažniji u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ostaću fokusiran na svoje ciljeve, na trke i naravno na rad sa ekipom, kako bi ostvarili što bolje rezultata“, izjavio je Šumaher.

 

Komentari

Vaš komentar