Mika Salo: Mazepinu jednostavno nije mesto u F1

Formula 1 29. mar. 202114:546 komentara
Podeli:
Nikita Mazepin
(Credit Image: © James Gasperotti/ZUMA Wire) (Cal Sport Media via AP Images)

Ruski vozač Nikita Mazepin se nije proslavio na svom debiju u Formuli 1. Ispao je već u prvom krugu i to svojom greškom, a taj nastup mu nikako ne ide na ruku s obzirom na to da je još od ranije bio na meti kritika zbog svega što ga prati.

Mazepin je još u Formuli 2 bio poznat kao beskompromisan vozač, nije prezao od incidenata, a jedan koji nije imao veze sa vožnjom je napravio nedugo posle objavljvanja da će voziti za Has u 2021. godini. Objavio je neprimeren video na društvenim mrežama zbog čega je bio oštro kritikovan. Na sve to od početka karijere ga prati činjenica da mu je otac jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji i da mu kupuje mesto u Formuli 1.

Firma starijeg Mazepina je i sponzor američkog Hasa, bolidi čak imaju i ruske boje na sebi i sve to čini sigurno veliki pritisak na Nikitu. Njegova vožnja uopšte nije bila dobra i debi u Formuli 1 mu je trajao samo jedan krug.

Ovaj momak jednostavno ne pripada ovde„, rekao je bivši vozač Formule 1 Mika Salo na finskoj televiziji.

Inače Mazepin je priznao da je greška bila njegova prilikom ispadanja i izvinio se ekipi. Šef Hasa Ginter Štajner je posle loše prve trke Mazepina i Mika Šumahera poručio da je Hasov bolid težak za vožnju i da će njih dvojica morati dosta da se pomuče kako bi dobili sada već sve iskusniji tim Vilijamsa.

Komentari

Vaš komentar