Na Silverston sa negativnim testom ili dokazom o vakcinaciji

Formula 1 9. apr. 20219:302 komentara
Podeli:
REUTERS/Andrew Boyers

Trci za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu u karavanu Formule 1, koja je zakazana za 18. jul, gotovo sigurno će moći da prisustvuju navijači.

Organizatori još uvek nisu sigurni kojem broju ljudi će biti dozvoljeno da uživo prate trku. Kako sada stvari stoje od 17. maja u Britaniji će moći da se popuni 25 posto kapaciteta, a već od 21. juna ako epidemiološka situacija bude povoljna očekuje se da će kapacitet biti povećan.

povezane vesti

Čelnici prestižne trke zajedno sa predstavnicima Premijer lige, kriket i ragbi saveza uputili su pismo predstavnicima najvažnijih političkih partija. U njemu se traži postpeno vraćanje publike na sportske događaje.

Kao uslov za prisustvo navodi se ili dokaz o vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 24 časa.

Želja svih nas je da se život što pre vrati u normalu. Povratak publike je u našem najvećem interesu. Da bi svi bili bezbedni potrebno je da svaki navijač ima dokaz ili o vakcinaciji ili da je negativan na PCR testu. Na taj način ćemo uz obaveznu distancu, onemogućiti virus da se širi. Radićemo sa Vladom, kako bi svi uživali u izuzetnom sportskom letu“, kaže se u zajedničkom saopštenju.

Komentari

Vaš komentar