Našli rešenje: Hondini motori u Red Bulu do 2024.

Formula 1 15. feb. 202112:00 > 12:051 komentar
Podeli:
Maks Ferstapen
Peter Fox/Getty Images

Timovi Red Bula će nastaviti da koriti Hondine motore do 2024. godine, iako će japanska kompanija da napusti Formulu 1 na kraju predstojeće sezone.

Red Bul je zaključio ugovor o kupovini Hondinih motora do 2024. godine, a osnovao je i novu kompaniju, koja će se posebno baviti održavanjem agregata.

To znači da će Red Bul i Alfa Tauri u narednim sezonama korititi tehnologiju pogonskih agregata Honde.

Ovakav razvoj situacije je moguć zbog odluke šefova Formule 1 da zamrznu razvoj motora od 2022. do 2024. gdoine.

„Ovaj dogovor predstavlja značajan korak Red Bula u Formuli 1. Bili smo razočarani kada je Honda odlučila da napusti naš sport kao proizvođač motora. Ali zahvalni smo na podršci i novom ugovoru. Honda je značajno uložila u hibridnu tehnologiju kako bi obezbedila konkurentne pogonske agregate za oba tima“, dodao je šef tima Red Bula Kristijan Horner.

Predstojeća sezona biće Hondina poslednja u Formuli 1 i kompanija je dizajnirala novi motor za koji veruje da će pomoći Red Bulu da se takmiči za titulu.

Podsećamo, japanski proizvođač se u Formulu 1 vratio 2019. kada je sklopio dogovor sa Red Bulom. Svojim agregatima je snabdevao jedino taj tim kao i Toro Roso, odnosno Alfa Tauri kako se tim zove od 2020. godine.

Komentari

Vaš komentar