Noris spreman za trku i pored bolova u laktu

Formula 1 28. avg 202119:33 > 19:353 komentara
Podeli:
Lars Baron/Getty Images

Posle udesa koji je imao u kvalifikacijama ua Veliku nagradu Belgije u subotu, Lando Noris odveden je u bolnicu na deteljne preglede, iz predostrožnosti su obavljena i rendgenska snimanja. Noris će biti spreman da vozi u nedelju.

Pregledi su potvrdili da nema veći povreda i da će Noris biti spreman da vozi u nedelju. Šef tima Meklarena potvrdio je da će Noris biti na startu u nedelju iako oseća bol u laktu.

Što se tiče samog bolida i oštećenja, procena štete je još u toku, ali se svi nadaju da će i to biti u redu.

Vozač Meklarena vozio je odlično u Q1 i Q2, ali kiša se pojačala tokom trećeg dela kvalifikacija koji je trajao gotovo dva sata. Sebastijan Fetel je čak tražio da se kvalifikacije prekinu, ali direkcija trke nije smatrala da je to potrebno.

Povezano

Tokom prvog brzog kruga u ovom delu kvalifikacija, Norisu se bolid zaneo nakon prolaska kroz vodu, pokušao je da ispravi bolid, ali je udario u zaštitni zid.

Uspeo je Noris samostalno da izađe iz bolida, ali je bilo jasno da se drži za levu ruku i lakat kada je ušao u kola hitne pomoći. Dodatni pregledi obavljeni su iz predostrožnosti i ispostavilo se da je sve u redu sa vozačem Meklarena.

 

Komentari

Vaš komentar