Noris: MCL36 neprilagođen mom stilu vožnje

Formula 1 22. sep 202213:28
Podeli:
Francois Nel/Getty Images

Lando Noris je jedan od vozača koji ove godine privlače pažnju u Formulu 1, ali uprkos uspesima koje beleži kaže da se ne oseća potpuno prijatno u svom Meklarenu MCL36.

Sa 88 osvojenih bodova, uz jedan podijum, Noris je trenutno sedmi u generalnom poretku vozača. Gostujući u podkastu Formule 1 rekao je da je imao problema da se prilagodi bolidu za 2022. godinu.

„Postoje neke stvari za koje svi misle da ne odgovaraju Danijelu (Rikardu, prim.aut) zbog načina na koji ja vozim, govorili su da je bolid više pravljen za mene, ali to ne može biti dalje od istine. Nije kao da mrzim da vozim ovaj bolid, ali on zaista ne odgovara mom stilu vožnje“, rekao je u podkastu Noris.

„Rekao bih da je na početku sezone Danijelu bolid bolje odgovarao nego meni, u smislu da je znao bolje da vozi. Ja sam se stvarno mučio na početku sezone. Nosim se sa time ili bolje rečeno prihvatio sam to i čini mi se da se sada uklapam. Ipak i dalje je ovo daleko od idealnog bolida za mene. Ako bih želeo da vozim najbolji i najbrži krug, ovo sigurno nije automobil u kome bih to radio“.

„Više sam ja morao da se prilagodim bolidu nego što je on prilagođen meni. Nema mnogo toga što je tim mogao da uradi, mogu samo da ga učine što je moguće bržim. Ja mogu samo da kažem u kom pravcu želim da idemo“, zaključio je Noris.