Okon: Pokušao sam da pomognem Alonsu

Formula 1 22. jun. 202219:382 komentara
Podeli:
Francois Nel/Getty Images

Vozač Alpina Esteban Okon rekao je da pokušao da pomogne timskom kolegi Fernandu Alonsu, koji je imao problem sa agregatom tokom Velike nagrade Kanade.

Alonso je startovao iz prvog startnog reda, ali se kvar dogodio u 20. krugu i onemogućio ga je da se bori za podijum. Dvostruki šampion sveta je zbog toga gubio sekund po krugu, ali je uz Okonovu pomoć uspeo da završi u poenima.

#social-embed_0

„Moja strana garaže je zadovoljna trkom. Bolid je delovao življe nego tokom treninga i kvalifikacija, preostaje nam da dokučimo razlog. Mislim da smo izvukli najbolji mogući plasman – vozila koja su završila ispred nas su previše brza, ali i neka iza nas“, rekao je Francuz i dodao:

„Valteri je baš pritiskao Fernanda na kraju. Pokušali smo da mu pomognemo i omogućimo upotrebu DRS, što smo uspeli. Alonso je imao mali problem sa pogonskom jedinicom, gubio je deo snage. Zato nisam pokušao da mu pobegnem, trebala mu je pomoć da se odbrani od Botasa“.

Vozači Alpina su ponovo završili u bodovima – Okon je bio šestoplasirani, dok je Alonso pomeren na devetu poziciju jer je po završetku trke kažnjen sa pet sekundi zbog višestrukog krivudanja prilikom odbrane pozicije u duelu sa Botasom.

Fernando Alonso
Team nordphotoxGmbHx/xBratic via Guliver

„Bio je to dobar timski rad, uspeli smo da se odbranimo na stazi, bilo je tesno. Ovo nam pomaže u šampionatu konstruktora. Takođe, Meklareni su bili van bodova“.

Okon je deveti u šampionatu sa 39 bodova, dok Alonso zauzima desetu poziciju sa 18.

Naredna trka održava se u Velikoj Britaniji 3. jula, na stazi Silverston. Sva dešavanja iz šampionata Formule 1 pratite ekskluzivno na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar