Okon: Svi su mi svašta pričali o Alonsu, pogrešili su!

Formula 1 2. avg. 202111:148 komentara
Podeli:
Pool via REUTERS/Florion Goga

Vozač Alpina Esteban Okon odao je priznanje svom timskom kolegi Fernandu Alonsu koji mu je pomogao da u nedelju dođe do prvog trijumfa u karijeri, na Velikoj nagradi Mađarske.

VN Mađarske

Francuz je profitirao od haosa koji je nastao u prvom krugu, da bi posle prekida umesto na start prvi otišao u boks po slik pneumatike na stazi koja se suštila. Pošto vodeći Luis Hamilton nije učinio isto, Okon je preuzeo vođstvo krug kasnije, a potom je do kraja trke uspeo da zadrži iza sebe Sebastijana Fetela, koji ga je konstantno pritiskao u Aston Martinu.

Pored toga, ključ njegove pobede bio je i u tome što se Alonso desetak krugova odupirao Hamiltonovim napadima, pošto je aktuelni šampion otišao u boks 20 krugova pre kraja u pokušaju da ponovi ono što je učinio pre dve godine. Britanac je tada nadoknadi vreme u odnosu na Maksa Ferstapena i trijumfuje na „Hungaroringu“, a ovoga puta je izgubio previše vremena i kroz cilj je prošao dve i po sekunde iza Okona kao trećeplasirani. Fetel je bio sekundu ispred Hamiltona, ali je nekoliko sati posle trke diskvalifikovan i vozač Mercedesa je nasledio drugu poziciju. Na taj način, Okon je ujedno svom timu doneo prvi trijumf od Velike nagrade Japana, kada je Alonso slavio na „Fudžiju“.

Kakav trenutak. Osećaj je fantastičan. Ovo je očigledno prva pobeda otkako se Reno grupa vratila u Formulu 1. Imali smo neke teške trenutke ove sezone, ali smo ih prevazišli zajedno sa timom. Vratili smo se sjajnim rezultatom na Silverstonu. A što se tiče ovoga što se desilo, šta bih rekao? Fantastičan je osećaj, čestitam i Fernandu jer mislim da je ova pobeda došla i zahvaljujući borbama koje je on vodio. To je timski rad“, rekao je Okon.

Francuski automobilista je rekao da je pre saradnje sa Alonsom čuo razne priče o njemu, ali su ga svi pogrešno opisali, kao i da uživa u radu sa njim.

Radimo zajedno, guramo tim da bismo pokušali da napredujemo i približimo se najboljima. Svi su mi pričali svašta o Alonsu pre nego što sam došao u timu, ali svi su pogrešili. Mogu da vam kažem da je fantastičan momak, vredan i uživam u našoj saradnji“, naglasio je Okon.

Okonu je prethodno najbolji rezultat bilo drugo mesto na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Sakira.

Trka na „Hungaroringu“ označila je kraj prvog dela sezone u Formuli 1, koja je sada na letnjoj pauzi do Velike nagrade Belgije 29. avgusta.

Komentari

Vaš komentar