Ovako će izgledati mural posvećen Šumaheru u Sarajevu (FOTO)

Formula 1 3. jan. 202222:3010 komentara
Podeli:
Clive Mason /Allsport

Sarajevski umetnici su 29. decembra počeli sa izradom murala posvećenog legendarnom Mihaelu Šumaheru.

Benjamin Čengić, umetnik koji radi na izradi murala, naglašava kako je prvobitni plan bio da mural bude završen 3. januara, na rođendan slavnog automobiliste. Ipak, to još uvek nije u potpunosti izvesno.

Mi smo ipak odlučili da mural bude savršen, a ne na vreeme. Tako da ćemo, ukoliko bude potrebe, uzeti sebi još više vremena da ga napravimo što boljim”, pojašnjava mladi umetnik.

Mural se radi već pet dana.

Nažalost, dan je dosta kraći pa smo malo ograničeni vremenom. Naš radni dan traje nekih četiri do pet sati, to bi značilo sveukupno 25 sati posla do sada”, govori Benjamin Čengić za N1.

Mihael Šumaher
F.Z / N1

Ističe da je jako lepo i romantično što se desilo da na današnji dan Sarajevo može da pokloni Šumaheru ovaj mural.

Poručuje kako i u budućnosti Obojena klapa (udruženje građana koje je osnovano sa ciljem promovisanja, afirmacije ulične umjetnosti i kluture u Sarajevu) nastavlja svoj najveći projekat, a to je Fasada festival, a svakako i sa manjim projektima i sličnim muralima.

Pored Benjamina, u oslikavanju murala Mihaelu Šumaheru učestvuju i Vedran Poričanin, Emir Mušić i Rijad Hadžić.

Posebno je interesantna činjenica da upravo jedan od umjetnika, Vedran Poričanin deli rođendan sa ovim slavnim vozačem Formule 1.

Jako sam ponosan što učestvujem u ovom projektu. Ponosan štam što crtam ovaj mural, prvenstveno, a druga stvar je to što delim rođendan na isti datum kao on. To mi čini još veću satisfakciju”, govori Poričanin za N1.

Dodaje i to da se mural oslikava u divnom naselju u kojem su im svi građani izašli u susret, te kako mu je drago kako će se mural nalaziti upravo tu.

Mural posvećen Mihaelu Šumaheru u Sarajevu nastaje u okviru kampanje Goethe Instituta pod nazivom “Ich BiH”.

Komentari

Vaš komentar