Peres: Nadam se da ne sanjam

Formula 1 6. dec. 202022:2547 komentara
Podeli:
Serhio Peres
REUTERS/Bryn Lennon

Tačno 190 trka. Toliko je Serhio Peres čekao da bi ostvario prvu pobedu u Formuli 1. Najduže u istoriji najbržeg karavana. Meksikanac je ukus šampanjca konačno osetio posle trijumfa na Velikoj nagradi Sakira.

Uspeh još više dobija na značaju ako se zna da je u prvom krugu imao kontakt sa Šarlom Leklerom i zauzimao je tek 18. mesto u tom trenutku.

povezane vesti

Ne znam šta da kažem. Nadam se da ne sanjam, jer sam mnogo puta u proteklih nekoliko godina sanjao o ovom trenutku. Deset godina, deset godina mi je trebalo. Neverovatno. Stvarno nemam reči“, govorio je zbunjeni i oduševljeni Peres.

Prošle nedelje na istoj stazi za Veliku nagradu Bahreina nije uspeo da završi trku.

Posle prvog kruga pomislio sam da me čeka isti scenario. Međutim, nisam želeo da odustanem, hteo sam da izvučem maksimum iz teške situacije. Ove godine nisam imao sreće, sada je konačno bila sa mnom“, istakao je meksički as.

I pored prve pobede u karijeri, neizvesno je da li će za Meksikanca sledeće godine biti mesta u najbržem karavanu. Kao jedina realna opcija spominje se Red Bul, ali je i dalje u prednosti za to mesto Aleks Albon.

Možda su mi sada šanse porasle, ali iskreno ništa ne zavisi od mene. Radiću najbolje kao i do sada. Ako ne budem na stazi 2021, nadam se da ću se vratiti u 2022. godini“, izjavio je Peres.

Komentari

Vaš komentar