Peres: Razočaran sam, posle svega što sam uradio za njega

Formula 1 15. nov 202213:4718 komentara
Mark Thompson/Getty Images

Posle trke u Brazilu u Red Bulu više ništa neće biti isto. Maks Ferstapen je odbio klupsku naredbu da u poslednjem krugu propusti Serhija Peresa na šest mesto, koji je u borbi sa Šarlom Leklerom za drugu poziciju u generalnom plasmanu.

Prethodno je Peres propustio Ferstapena u pokušaju da Holanđanin prestigne Alonsa i Leklera, koji su bili isped njega. Dogovor je bio ako to ne uspe da vrati Meksikancu sedmo mesto.

povezane vesti

Međutim, kada je postalo jasno da Fersatapen ne može bolje od šestog mesta, Holanđanin je odbio da propusti Peresa, uprkos zahtevu ekipe.

Meksikanac je odmah preko radio veze rekao.

„Pokazao je ko je on, zapravo“.

Posle trke je sve pojasnio.

„Iskreno nemam ideju, koji su njegovi razlozi. Možda bi trebalo njega da pitate. Nemam šta da kažem. Samo znam da je posle svega što sam uradio za njega ovo ogromno razočarenje“, rekao je Peres.

Mnoge ova situacija podseća na Mercedes pre nekoliko godina. Svojevremeno su Hamilton i Rosberg bili najbolji prijatelji, a posle jednog sukoba praktično nisu govorili.

Sigurno je samo da Peres posle Brazila više sigurno neće pomagati Ferstapenu kao što je radio prethodne dve sezone kada je Holanđanin stigao do titula prvaka sveta.

Ovogodišnji šampionat završava se ovog vikenda trkom u Abu Dabiju uz direktan prenos na kanalima Sport kluba.

 

 

Komentari

Vaš komentar