Pireli: Maksove i Lensove gume bez greške u proizvodnji

Formula 1 15. jun. 202121:006 komentara
Podeli:
Lars Baron/Getty Images

Pireli je zaključio da su problemi sa gumama koje su tokom trke u Azerbejdžanu imali Maks Ferstapen i Lens Strol posledica načina na koji su njihovo timovi koristili gume.

I Ferstapen i Strol imali su problem za koji je prva pretpostavka da su uzrokovali incidente koje su imali. Pretpostavku je podržala i činjenica da su i drugi vozači imali problem jer su tokom crvene zastave na krhotinama pocepali gume na pojedinim mestima.

Pireli je, u želji da detaljno analizira šta se dogodilo, uzeo gume i odneo ih u svoj štab u Milanu.

U utorak je italijanska kompanija objavila saopštenje u kome je jasno navela da se ne radi o greškama tokom proizvodnje te da je do problema sa gumama došlo zbog oštećenja sa periferne unutrašnje strane na gumama.

U saopštenju se dalje navodi da je do tih oštećenja došlo zbog načina na koji su čuvane gume te da je to najverovatnije u vezi sa pritiskom ili temperaturom na kojoj su gume tretirane.

„Analizirane su i gume koje su koristili drugi vozači tokom trke, a koji su imali isti ili veći broj izvozanih krugova u odnosu na gume koje su oštećene. Istraga je pokazala da nije bilo grešaka u procesu proizvodnje“, navodi se između ostalog.

Komentari

Vaš komentar