Plan Ozija za 2022: Zamena ili F1 i Moto GP u istom mesecu

Formula 1 22. feb. 202111:42 > 11:44
Podeli:
Albert park
Photo by Charles Coates/Getty Images

Endru Vestakot, prvi čovek Australijske Gran Pri korporacije, otvorio je mogućnost da od 2022. godine dođe do zamene termina trka za Veliku nagradu Australije u Formuli 1 i Moto GP, ali i njihovog održavanja u istom mesecu.

F1 trka za Veliku nagradu Australije na Albert parku tradicionalno se održava u martu, na početku sezone, dok je Moto GP na Filip Ajlandu u oktobru.

Ipak, restrikcije sa putovanjima zbog pandemije koronavirusa dovele su do odlaganja ovogodišnje F1 trke za 21. novembar, što je svega četiri nedelje posle nadmetanja u Moto GP.

Bio je to povod da se iznesu ideje za drugačije termine i u budućnosti, počevši od 2022. godine.

Povezane vesti

Posle svega što se desilo, imamo četiri različita scenarija za 2022. godinu. Prvi je da se obe trke održe na početku sezone, u februaru ili martu. Drugi je da one budu na kraju sezone, u oktobru ili novebru. Treći, onaj tradicionalni, jeste da F1 bude na početku, a Moto GP na kraju sezone, a imamo i četvrtu opciju po kojoj bi došlo do zamene termina. Tada bi Moto GP bila na programu na početku sezone, a Formula 1 na kraju“, rekao je Endru Vestakot i dodao:

„Otvoren sam što se tiče svakog scenarija i svestan njihovih prednosti i nedostataka. Za sada je sve moguće, a konačna odluka doneće se kada se finaliziraju kalendari sredinom godine„,

Podsetimo, prošlosezonske trke za Veliku nagradu Australije nisu održane zbog pandemije koronavirusa.

Komentari

Vaš komentar