Porše bi u F1! Toto kaže može, ali da ne pobeđuje odmah

Formula 1 3. nov 202112:4210 komentara
xpbimages.com XPB Images FIA Pool via HOCH ZWEI

U utorak je potvrđena priča da bi Porše uskoro mogao da se pojavi u Formuli 1. Timu koji bi bio pod pokroviteljstvom nemačkog Folskvagena odgovaraju nova pravila, a već se nazire rivalstvo između tog tima i Mercedesa.

Nova pravila koja su donele F1 i FIA važe do 2026. godine i kako se priča ona odgovaraju Folksvagen grupi koja bi pod Poršeovim brendom ušla u najbrži cirkus na svetu. Porše je već rekao da se ispunjavaju faktori koji su potrebni kako bi taj tim postojao u Formuli 1 i to sa svojim motorom, kao i da ne treba predugo da se čeka na konačnu odluku.

Ipak problem su uslovi pod kojima bi novi proizvođač ušao u F1. Tako je ideja da Porše nema ograničenja po pitanju budžeta niti da ima bilo kakva ograničenja u razvoju. To se nije dopalo naravno aktuelnom šampionu.

Sjajno je da takav brend ulazi u naš sport. Naravno da niko ne želi da uđe i da bude nekompetetivan. Međutim sa druge strane Formula 1 je Liga šampiona. Niko ne može da očekuje da uđe u Ligu šampiona i da je prvi put osvoji. Ovde smo dugo, uložili smo mnogo novca, znoja i krvi i užasnih rezutlata kako bismo bili ovde gde smo. Pogledajte koliko smo užasni bili u početku, ili kakve je rezultate imala Honda ili Reno. Svi smo morali da se borimo. To je fini balans koji nam treba da privučemo novajlije„, rekao je Toto Volf.

On je rekao da svaki proizvođač u Formuli 1 mora da uloži vreme i da je zato ovaj sport u tolikoj meri atraktivan.

Inače postoji i veliki problem oko toga šta tačno znači novi proizvođač. Porše bi svakako to bio, ali je pitanje da li i Red Bul koji će sam razvijati svoj agregat takođe može da dobije povlastice.

Komentari

Vaš komentar