Porše i Audi pripremaju ulazak u Formulu 1

Formula 1 3. maj. 202211:54 > 13:196 komentara
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Nemački proizvođači automobila Audi i Porše pripremaju ulazak u svet Formule 1 od 2026. godine, otkrio je glavni operativac Folksvagenove grupe Herbert Dis, prenosi britanski BBC.

Dobri poznavatelji dešavanja u svetu Formule 1 povezuju Porše sa Red Bulom, tim aktuelnog svetskog prvaka Maksa Ferstapena, dok bi Audi ušao samostalno, kupovinom nekog od aktualnih timova. Navodi se da su predstavnici Audija već razgovarali sa predstavnicima Maklarena, Zaubera, Aston Martina i Vilijanmsa.

U Folksvagenu već dugi niz godina postoji težnja za ulaskom u svet Formule 1, ali ona nikada nije materijalizovana. Čini se da će sada, preko svojih pridruženih članova, zaista uspeti da realizuju tu ideju.

Naime, šefovi Poršea i Audija, koji su najveći generatori zarade unutar kompanije, zastupaju tu ideju i tvrde da ulazak u F1 ne bi bio trošak, već dodatni izvor prihoda.

Porše bi sa Red Bulom radio na razvoju motora koji bi zadovoljavao nove zadate standarde i bio ugrađen u bolid za 2026. godine, a ekipa bi nosila ime Red Bul-Porše.

I Porše i Audi žele učestvovati u razvoju novih, hibridnih pogonskih agregata.

 

Komentari

Vaš komentar