Povratak Grožana – testiraće Mercedes na VN Francuske

Automoto 5. maj 202110:19 > 16:03
Roman Grožan
© 2021 Daimler AG

Francuski vozač Roman Grožan vratiće se za volan bolida Formule 1 prvi put od dramatičnog udesa koji je imao na Velikoj nagradi Bahreina 2020. godine – 35-godišnjak će testirati vozilo aktuelnog prvaka Luisa Hamiltona iz 2019. godine na stazi Pol Rikar sledećeg meseca.

Grožanov “filmski” beg iz zapaljenog bolida tima Has privukao je pažnju čitavog sveta u novembru 2020. godine, a vozač rođen u Ženevi imao je veliku sreću da jedine povrede koje je zadobio budu opekotine šaka. U poslednje dve trke prethodne sezone nije mogao da nastupi, pa je okončao F1 karijeru sa 179 startova i 10 podijuma.

Formula 1:

Ipak, prvi čovek Mercedesa Toto Volf je pozvao Romana da sarađuje sa ovim timom – on će u Francuskoj 29. juna na posebno organizovanom testiranju voziti šampionski bolid tačno sedam meseci posle incidenta. Voziće tokom trkačkog vikenda tzv. “demo run”, a zatim će dobiti priliku da odvoza nekoliko paradnih krugova. Testiranje će biti upriličeno dva dana posle trke za Veliku nagradu Francuske na Grožanovom “domaćem terenu”.

Mercedes je još krajem prošle godine najavio da će dati priliku Grožanu da testira, ukoliko to ne bude učinio nijedan od timova za koje je Francuz u svojoj karijeri vozio.

Grožan se ove sezone takmiči u Indikar seriji za Dejl Kojn Rejsing, a u F1 karijeri vozio je za Reno, Lotus i Has.

Komentari

Vaš komentar