Preživeli iz požara na Grenfelu besni na Hamiltona

Formula 1 2. dec. 202117:54 > 18:124 komentara
Podeli:
Imago Sports

Luis Hamilton mogao bi da se suoči sa protestima u svojoj Engleskoj nakon što je objavljeno da Mercedes ima novog sponzora.

Mercedes će na predstojećoj trci u Saudijskoj Arabiji na svojim bolidima imati reklamu novog sponzora, kompanije Kingspan, a to je izazvalo veliko negodovanje u Engleskoj.

Preživeli i porodice onih koji nisu imali dovoljno sreće iz požara koji je u junu 2017. zadesio stambenu zgradu Grenfel tauer šokirani su činjenicom da će Luis Hamilton voziti bolid sa reklamom kompanije koja je proizvela delove konstrukcije koje su požar učinile toliko razornim.

U velikom požaru koji je zahvatio Grenfel tauer u zapadnom delu Londona poginulo je 72 ljudi, dvoje je podleglo povredama u bolnici, više od 70 ih je bilo povređeno, a bez posledica je uspelo da se evakuiše njih 223. Razornu snagu požar je dobio zbog delova konstrukcije i spoljne izolacije, odnosno zbog praznine između blokova koja je dodatno pospešila širenje vatre i dima. Proizvođač tih izolacionih blokova upravo je novi sponzor Mercedesa.

Porodice onih koji su poginuli kao i preživeli iz ovog požara pozivaju Mercedes da odustane od ovog sponzorskog ugovora koji su ocenili kao sramotan, a i pisemeno su se obratili Toto Volfu:

„Kingspan je imao glavnu ulogu u nanošenju boli i patnje koje osećamo danas. Mora da postoji bar neki deo javne cenzure i osude za nedostatak brige i nemar koji je ova kompanija pokazala prema ljudskim životima“.

Volf je pozvan da odmah prekine ovaj ugovor sa Kingspanom.

Luis Hamilton je na treću godišnjicu nesreće u Grenfel taueru pružio podršku porodicama stradalih:

„Danas se navršavaju tri godine od stravične nesreće u Grenfel taueru u Londonu. Pamtićemo 72 duše koje smo izgubili, njihove porodice i sve one koji su pogođeni ovom tragedijom, #pravdazagrenfel“, napisao je tada Hamilton na svom Instagramu.

„Veoma sam razočaran što neko ko kaže da nas podržava želi da reklamira Kingspan koji je doprineo gubitku života. Ne bi smeo to da prihvati. Ne možeš u isto vreme da govoriš kako podržavaš svoju zajednicu i da poštuješ porodice nastradalih i da prihvataš ovakav sponzorski ugovor“, rekao je Nabil Kusair koji je u požaru izgubio šest članova porodice.

Iz Mercedesa su naglasili da vozači nemaju nikakvu ulogu u sklapanju ovog ugovora:

„Naš partner Kingspan je podržavao i nastavlja da podržava veoma važan rad na istrazi kako bi se ustanovilo šta je tačno krenulo naopako i šta je dovelo do požara na Grinfel taueru“, poručili su iz Mercedesa.

Komentari

Vaš komentar