Pritisak u F1: Luis i Maks kažu da u njemu uživaju

Formula 1 7. okt 202118:244 komentara
Luis Hamilton, Maks Ferstapen
Guliver Image/Photo by: HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images

Tekuća sezona u Formuli 1 veoma je uzbudljiva i deluje da će se o novom šampionu odlučivati u poslednjoj trci. Međutim, dvojica kandidata za tron, Luis Hamilton i Maks Ferstapen, navode da ne osećaju posebno veliki pritisak.

Aktuelni prvak je već prilično iskusan u sličnim situacijama.

Formula 1:

Ja uvek govorim da će biti šta će biti, da samo treba da se pripremim najbolje što mogu. Neke stvari će se isprečiti, ali o tome ne mogu da brinem. Imao sam mnogo sreće u prošlosti, imao sam i uspona i padova, rastao sam i sjajno se provodio. Ne mogu da brinem tako što ću misliti ‘šta ako?!’ Na kraju karjeva, morate da uživate u ovome. Do sada smo imali uzbudljivu sezonu i drago mi je zvog navijača, koji uvek žele da gledaju nadmetanje“, izjavio je 36-godišnji Luis Hamilton, koji je u svojoj 15. sezoni u Formuli 1.

Sve i da sezonu završim na drugom mestu, i dalje moram da kažem da sam imao iza sebe odličnu godinu. To mi neće promeniti život, neću mnogo brinuti zbog toga“, rekao je vozač 24-godišnji Red Bula Maks Ferstapen.

Hamilton, sedmostruki šampion F1, trenutno je na čelu u generalnom plasmanu u konkurenciji vozača – ima 246,5 bodova, dva više od prvog pratioca Ferstapena.

Naredna trka šampionata voziće se u nedelju desetog oktobra u Istanbulu na stazi „Istanbul park“ za Veliku nagradu Turske. Direktan prenos čitave akcije tokom trkačkog vikenda moći ćete da gledate samo na Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar