„Prvo Luis i Valteri, ali ima i mladih vozača, vreme teče“

Automoto 10. feb. 20213:052 komentara
Podeli:
REUTERS/Clive Mason

Sedmostruki prvak Formule 1 Luis Hamilton potpisao je jednogodišnji ugovor sa Mercedesom do kraja 2021. godine, ali će pregovori za nastavak saradnje i u 2022. početi „znatno ranije“, izjavio je prvi čovek Mercedes AMG Petronasa Toto Volf.

Mnoge je iznenadila činjenica da je 36-godišnji Britanac ozvaničio tako kratku saradnju sa timom sa kojim je imao toliko uspeha.

Uvek je teško naći vreme za pregovore kada je sezona u toku, ali smo naučili lekciju – spoljašnji faktori mogu da odlože razgovore i ne želimo da i sledeće godine budemo u ovoj situaciji, tako da ćemo sa pregovorima za 2022. godinu početi znatno ranije. Složili smo se sa Luisom da pregovori nije trebalo toliko dugo da se razvuku, pa ćemo to naredne godine ispraviti“, izjavio je Toto Volf.

Što se tiče naših vozača za 2022. godinu, znamo da ćemo prvo razgovarati sa Valterijem Botasom i Luisom – oni poštuju naše vrednosti, naš integritet i lojalni su nam. Sa druge strane, tu su i mladi vozači, koji su budućnost. Zbog toga ćemo morati da uzmemo u razmatranje kako ćemo da se obezbedimo za godine koje dolaze“, rekao je Austrijanac.

Nova sezona Formule 1 startuje 28. marta Velikom nagradom Bahreina, a trke ćete u direktnim prenosima moći da pratite samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar