Raikonen: Nemam vremena za video igrice i simulatore

Formula 1 25. dec. 202019:292 komentara
Podeli:
REUTERS/Bryn Lennon

Kimi Raikonen je najiskusniji vozač u istoriji Formule 1. Sjajni Finac je 332 puta sedeo za volanom u najbržem karavanu. I dok se njegove mlade kolege poput Landa Norisa i Džordža Rasela spremaju za trke uz pomoć video igrica i simulatore, Kimi kaže da se time ne bavi.

Iskreno nemam vremena za to. Uvek sam zauzet nekim stvarima vezanim za decu i porodicu. To mi je važnije od simulatora i igrica. Kada sam bio mlađi, igrao sam stalno, jer nisam imao šta da radim“, rekao je Kimi i dodao „Sada kod kuće imamo Plej stejšn, nismo ga koristili deset godina. Verovatno će moj sin uskoro početi da se igra sa njim.“

povezane vesti

Iskusni 41- godišnji Finac, koji je bio šampion sveta 2007. godine u bolidu Ferarija, smatra da se nije mnogo promenio od početka karijere.

Stariji sam, naučio sam mnogo stvari, prošao kroz različita iskustva. Sve to utiče na vas kao osobu,ali mislim da sam u suštini ostao isti. Mada je to teško reći o samom sebi. Verovatno bi neko od ljudi iz mog okruženja bio relevantiji da govori o tome“, kaže Raikonen.

Kimi će i sledeće godine voziti za ekipu Alfa Romeo. Klupski drug biće mu Antonio Đovinaci.

Alfa Romeo je za mene više od tima, to je kao druga kuća. Tu sam počeo karijeru u Formuli 1 pre 19 godina. Imamo jedinstvenu atmosferu i to me motiviše da i dalje budem u karavanu“, istakao je Raikonen.

Komentari

Vaš komentar