Rasel: Bilo je zastrašujuće, izvinjavam se Valteriju

Formula 1 19. apr. 202119:187 komentara
Podeli:
REUTERS/Tolga Bozoglu

Vozač Vilijamsa Džordž Rasel rekao je da planira da pozove Valterija Botasa kako bi razgovarao sa njim o udesu na Imoli u nedelju.

U borbi za devetu poziciju, u drugoj krivini, došlo je do kontakta između dvojice vozača. Botas je krivio Rasela, Rasel Botasa. Redari su ocenili da je reč o trkačkom incidentu, ali to Rasela nije sprečilo da ode do Botasa i pita „da li je hteo da ih ubije obojicu“, uz sočnu psovku na timskom radiju.

Povezano

Ipak, Rasel je na kraju spustio loptu i rekao da će pozvati Botasa da razreše stvari.

„Valteri i ja ćemo razgovarati i rešićemo ovo. Jasno je da u žaru momenta ima mnogo emocija, ali ne želim da imam loše odnose sa bilo kojim drugim vozačem. Nameravam da raščistim stvari sa njim i siguran sam da ćemo se čuti narednih dana kako bismo sve ostavili iza nas i krenuli dalje. Svi smo trkači, borimo se za poziciju. Ovakvi momenti su stresni za sve nas, kada dođe do kontakta prvi velikoj brzini srce ti stane na momenat jer jednostavno ne znaš šta će se dogoditi. Bio sam besan u tom momentu jer nas je ugrozio obojicu i bilo je zastrašujuće zaista. Srećom prošlo je bez posledica, ali moglo je da bude i drugačije“, poručio je Rasel.

Rasel se dan posle trke oglasio i na Tviteru:

„Juče nije bio jedan od mojih najboljih dana. Znao sam da je trka u Imoli jedna od najboljih prilika da dođem do bodova koji nam znače mnogo u ovom trenutku, nekada zbog toga rizikuješ. Nije se isplatilo i prihvatam odgovornost za to. Kada sam sagledao sve što se odigralo naknadno, znam da sam morao celu situaciju bolje da iznesem. U žaru borbe emocije se uskovitlaju. Izvinjavam se Valteriju, mom timu i svima koje sam razočarao svojim postupcima. To nisam ja, i sam očekujem mnogo više od sebe jer znam da i drugi imaju veća očekivanja. Naučio sam tešku lekciju ovog vikenda i izaći ću iz svega kao bolja osoba i bolji vozač. Sada je sav fokus na Portugalu i na šansi da pokažem kakav sam zaista. Hvala na svim porukama, pozitivnim i negativnim. Pomoći će mi da budem bolji“, napisao je Rasel.

Komentari

Vaš komentar