Rasel: Botas vozio opasno, a da je bio neko drugi?

Automoto 18. apr. 202120:11 > 20:454 komentara
Podeli:
Valtteri Bottas
Hasan Bratic/picture-alliance/dpa/AP Images Formula 1 - GP Emilia-Romagna

Vozač Vilijamsa Džordž Rasel kritikovao je člana Mercedesa Valterija Botasa posle trke za Veliku nagradu Emilije Romanje navevši da je Finac „opasno“ vozio pred udes koji su dvojica vozača imala u nedelju. Rasel je dodao da misli da bi Botas drugačije reagovao da je u pitanju bio neki drugi vozač.

Botas i Rasel su imali kontakt dok su se borili za deveto mesto na oo pola trke. Sudarili su se pri velikoj brzini približavajući se krivini broj dva.

Imola:

Snimak čitavog incidenta pogledajte NA OVOM LINKU.

Imamo džentlmenski dogovor između vozača da, u situaciji kada se brži bolid približava sa DRS, ne pomeramo volan u poslednjem momentu. Ja sam se pomerio i kada sam planirao da se udaljim, Valteri je napravio veoma mali pomak, koji me je izbacio na mokri deo staze. U savršeno suvim uslovima na običnoj stazi to je opasno, a kamoli na veoma uskoj stazi dok skrećemo i kada postoje mokri delovi. Bio je to nesrećan incident. Neizbežno je da se dogodi takvi incidenti kada vozači prave tako mala pomeranja. Najmanji potez je ogroman kada idete 350 na sat“, izjavio je Džordž Rasel.

Naravno da sam bio veoma frustriran i ljut na njega u tom trenutku. Ja se borim za deveto mesto, a njemu P9 ne znači apsolutno ništa. Praktično je beznačajno. Taj potez se pravi kada se borite za pobedu u poslednjem krugu trke. Zašto bi on to uradio tokom borbe za deveto mesto? Možda i ne bi to uradio da je u pitanju bio neki drugi vozač. Ovo je moglo da se izbegne. On verovatno misli da nije stopostotno njegova krivica, a ja mislim da nije u potpunosti moja“, rekao je vozač Vilijamsa.

Nakon trke ovaj udes proglašen je trkačkim incidentom.

Hamilton je posle trke u Imoli zadržao vođstvo u generalnom plasmanu zahvaljujući najbržem krugu trke, pa sada ima 44 boda, jedan više od Ferstapena.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Portugala 2. maja. Čitavu akciju pratite u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar