Rasel: Klinac sam u ovom timu, ne pokušavam da budem vođa

Formula 1 21. apr 202215:07
Podeli:
James Gasperotti/ZUMA Press Wire via Guliver image

Džordž Rasel je posle tri trke ove sezone pokazao da može da dolazi do bodova u bolidu Mercedesa, a čak je u nekim trenucima bio i bolji od Luisa Hamiltona. Ipak on je pred Veliku nagradu Emilija Romanje rekao da ne namerava da se nameće kao vođa u Mercedesu kada se zna kome ta pozicija pripada.

Rasel je u aktuelnoj sezoni imao konstantnije rezultate od Hamiltona. U Bahreinu je bio četvfrti, u Džedi peti, a u Melburnu treći i završio je ispred Luisa Hamiltona. Tako je sada Rasel drugi u generalnom plasmanu sa 37 bodova, dok je Hamilton na 28.

Ipak i pored te prednosti od devet bodova, Rasel smatra da se njegova i Hamiltonova uloga u Mercedesu nije promenila.

„Mislim da nema nikakvih loših namera, i mislim da je to zato što smo u drugačijim poglavljima naših karijera. Što se mene tiče imam 24 godine i idem na najboljeg svih vremena. Ako završi ispred mene sigurno neću da plačem zbog toga“, kaže Rasel.

„Vidite nekada kada imate dva vozača koji su u istom delu karijera… U umovima svih vozača je da se bore za mesto lidera, dok kod nas nema toga jer je Luis tu toliko dugo. Ja sam novi klinac u timu i neću da pokušavam da budem lider jer znam da idem na najboljeg svih vremena koji je ovde deset godina. On je kao kapiten tima i tako i treba da bude“, dodao je nekadašnji vozal Vilijamsa.

Rasel je u Mercedesu zamenio Valterija Botasa koji je od dolaska u taj tim konstnantno važio kao podrška Hamiltonu. Rasel bi lako mogao da bude nešto slično u tandemu sa Hamiltonom, mada u ovom trenutku sa dobrom formom pokazuje da bi mogao da učini nešto veliko u bolidu Mercedesa.

Trku za Veliku nagradu Emilija Romanje možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar