Rasel: Pozdravljam promene, iako nam idu na štetu

Formula 1 18. jun. 20228:495 komentara
Podeli:

Džordž Rasel, vozač Mercedesa, pozdravio je odluku FIA da se bolidi Formule 1 prilagode vozačima kako bi se predupredili zdravstveni problemi.

Sve je počelo prošle nedelje na trci za Veliki nagradu Azerbejdžana, gde se Hamilton žalio na velike bolove u leđima izazvane stalnim poskakivanjem bolida.

povezane vesti

Drago mi je što je FIA brzo reagovala. Pozdravljam svaku promenu koja ide u korist vozača. Nisu trebali nedelje i meseci da pokušamo nešto da promenimo. Mislim da je ovo dobra za sve nas“, izjavio je Rasel.

Na zahteve Mercedesa reagovao je Hornet, prvi čovek Red Bula, koji je istakao „da je normalno da postoji pritisak na vozače i da se ne treba konstatno pozivati na zdravlje“.

Vidim da sada svi forsiraju priču kako Mercedes želi promene zbog sebe. To nije istina. Promene će verovatno ići nama na štetu, ali je vreme da uslovi za vozače budu bolji“, izjavio je Rasel.

Šampionat Formule 1 nastavlja se ovog vikenda trkom za Veliku nagradu Kanade, a kompletnu akciju iz Montreala možete da pratite na kanalima Sport kluba HD.

Komentari

Vaš komentar