Rasel je spreman za bolji Has i bolju Alfu

Formula 1 10. mar. 202112:44 > 12:454 komentara
Podeli:
Džordž Rasel
Imago Sports

Vozač Vilijamsa Džordž Rasel prihvata izazov koji će kako on pretpostavlja napraviti timovi Formule 1 iz donjeg dela tabele koji koriste Ferarijeve motore. Radi se o Hasu i Alfa Romeu koji su u 2020. imali, kao uopstalom i Skuderija Ferari, velike probleme.

Loša pogonska jedinica u 2020. godini je Skuderiju stavila tek na šesto mesto u konkurenicji konstruktora, dok su Has i Alfa imali jednako loša izdanja. Sada bi trebalo da ti timovi dobiju poboljšanje koje se očekuje zbog napretka Ferarija u konstruisanju motora.

VESTI IZ F1

Kao što smo videli prošle godine, malo poena razdvaja timove na kraju grida, tako da ti treba samo jedan dobar vikend i možeš da se katapultiraš od poslednjeg do osmog mesta u konstruktorima, što je ogromna stvar za tim i za mene. Has i Alfa su bili naši rivali u 2020. i nije tajna da će Ferarijev motor biti jači nego prošle godine i to nas stavlja u podređen položaj i mislim da su momci odradili odličan posao ove zime. Mislim da je minimum da budemo na istoj poziciji kao i prošle godine, s obzirom na napredak koji će Ferari napraviti„, rekao je Džordž Rasel.

Pokušaćemo da smanjimo zaostatak, za šta verujem postoje mogućnosti„, dodao je vozač Vilijamsa.

On je inače prošle sezone stigao do Q2 u čak devet situacija, ali nije uspeo da donese bodove svom timu. To je uspeo kada je menjao Luisa Hamiltona u Mercedesu na jednoj trci.

Probaću da postanem gospodin Nedelja umesto gospodin Subota. Tu dobijaš poene, meni je to jasno i nastaviću da napredujem. Prethodne dve godine sam napravio dobre temelje ali i dalje osećam da mi treba mnogo posla i napretka kako bih bio najbolji i na kraju da se borim za pobede i titule. Treba mi napretak na manjim detaljima i da bolje koristim neke prilike„.

Komentari

Vaš komentar