Rikardo: Jedva sam ušao u kokpit Meklarena

Formula 1 18. feb. 202114:281 komentar
Podeli:
Danijel Rikardo
Getty Images/Rudy Carezzevoli

Australijski pilot u Meklarenu, Danijel Rikardo, koji će krajem marta debitovati za slavni britanski tim, ispričao je zanimljiv trenutak prilikom uzimanja njegovih dimenzija za sedište i druge ergonomične elemente u kokpitu.

Ovaj 31-godišnjak, koji je zamenio Karlosa Sainca, novog člana Ferarija, priznao je da je jedva ušao u novi bolid.

Nije tajna da imam široke kukove i da tu ništa ne mogu da učinim. Sa dijetama stvari ne idu na bolje, pokušavali smo. Čak i pre mog debija u Red Bulu, stvari su bile takve, da su želeli da odustanu od mene. Jer, kao što znate, bolidi, koje je konstruisao Edrijan Njui su nekako najuži. Tokom moje prve posete Meklarenu i uzimanja mera za sedište i ostale stvari u kokpitu, ponovo nisam mogao da uđem. Ipak, momci iz tima su bili sjajni i brzo su napravili novo sedište, koje je moglo da uđe u kokpit, a i ja u njega. Od sada više neću imati osećaj da sam hamburger”, rekao je uz osmeh Rikardo.

Rekao sam inženjerima da, ako je potrebno, promene nešto u kokpitu, čak i po cenu da je bolid nešto sporiji, jer bi u tom slučaju sve nadoknadio bržom vožnjom. Šalu na stranu, na kraju je sve dobro prošlo i nije bilo potrebe za opštim promenama”, zaključio je Australijanac.

Komentari

Vaš komentar