Rozberg: Moja titula dobija na značaju

Formula 1 19. feb. 202113:338 komentara
Podeli:
REUTERS/Hamad I Mohammed

Niko Rozberg već četiri godine nije deo Formule 1. Nemački as se povukao posle osvojene titule 2016. godine u bolidu Mercedesa.

Tada je praktično do samog kraja vodio borbu sa klupskim drugom Luisom Hamiltonom, koji je u tom trenutku bio aktuelni šampion. Ipak Rozberg je uspeo da bude bolji od Britanca i dođe do krune.

povezane vesti

Znao sam koliko je dobar Hamilton. Verovatno najbolji svih vremena, što i titule pokazuju. To što sam ga pobedio kada smo obojica imali jednake uslove, još je veća potvrda mog uspeha“, rekao je sada 35- godišnji Rozberg.

Odluku o povlačenju Niko je kaže lako doneo.

Znam da su navijači bili razočarani. Mislili su da ću se takmičiti sigurno još nekoliko godina. Međutim, otišao sam u pravom trenutku. Ostvario sam san i bilo je vreme da izađem iz karavana“, kaže Rozberg.

Na pitanje da li Hamilton u novoj sezoni može do osme rekordne titule u najbržem karavanu, Nemac je potvrdno odgovorio.

Da. Prvo Luis je neverovatan talenat. Drugo ima najbolji automobil. Možda može da ga ugrozi pre svega Maks Ferštapen u Red Bulu. Tu je i Serhio Perez, kao i Hamiltonov klupski kolega u Mercedesu Valteri Botas. Međutim, Hamilton je u seriji od četiri titule i iskreno ne vidim da neko može da ga zaustavi“, rekao je Rozberg.

Komentari

Vaš komentar