Sains ne želi da komentariše Binotovu sudbinu

Formula 1 22. nov 202210:133 komentara
Podeli:
Karlos Sains i Matija Binoto
Photo by HOCH ZWEI Abu Dhabi United Arab Emirates

Ferari je u danima pre trke u Abu Dabiju demantovao glasine da će šef tima F1, Matija Binoto, biti otpušten.

Međutim, to ne znači da je tema zatvorena knjiga. Poslednjih sati u Italiji kolaju priče da će rođeni Švajcarac ipak dobiti otkaz pre kraja godine, a da će od 1. januara novi šef tima iz Maranela postati Francuz Frederik Vaser, prvi čovek Alfa Romea.

Povezana vest

Italijani još podsećaju da su Binoto i Šarl Lekler prestali da razgovaraju posle trke u Silverstonu i da je njihov odnos zamrznut. Ako Binota zameni Vaser, to će definitivno promeniti sve, jer Francuz održava sjajne odnose sa Leklerom, još iz vremena kad mu je bio šef u Alfa Romeu. Jedno takvo imenovanje, značilo bi i da su gazde Ferarija stale na stranu vozača, a ne šefa ekipe.

Kao što se i očekivalo, drugi pilot „Crnog konja“, Karlos Sains, nije želeo da komentariše mogućnost da Binoto bude zamenjen na kraju sezone.

„Nikada nisam prisustvovao promeni šefa tima za koji vozim, tako da ne znam kako bih reagovao u takvoj situaciji“, rekao je Sains za „Skaj Italiju“. „Pošto se ovde radi o glasinama, radije ne bih pričao o njima. Mislim da to nije neophodno, jer onaj ko objavi glasine, možda i nije dovoljno upoznat sa situacijom u ekipi. Miran sam, mirno je sve u timu i radimo kao jedna ekipa“.

Komentari

Vaš komentar