Šarl Lekler pozitivan na koronavirus

Formula 1 14. jan. 202116:50
Podeli:
Maxim Shemetov - Pool/Getty Images

Šarl Lekler, vozač Ferarija pozitivan je na koronavirus i nalazi se u izolaciji u Monaku. Jedan od najtalentovanijih pilota današnjice poručuje da se oseća dobro, iako ima blage simptome.

Lekler je peti vozač Formule 1, koji je testiran pozitivno na Kovid-19, posle Serhija Peresa, Lensa Strola, Luisa Hamiltona i Landa Norisa.

Povezane vesti

Želim da znate sam testiran pozitivno na Kovid-19”, poručio je Lekler na svom Tviter nalogu.

Redovno sam kontrolisan, u skladu sa protokolom mog tima. Nažalost, saznao sam da sam bio u kontaktu sa pozitivnom osobom i odmah sam prešao u samoizolaciju, obavestivši sve sa kojima sam imao kontakt. Moj kasniji test bio je pozitivan. Ostaću izolovan u svom domu u Monaku, u skladu sa propisima koje su postavile lokalne zdravstvene vlasti. Budite bezbedni i čuvajte se.

Leklerov pozitivan test dolazi u istoj nedelji u kojoj su odložene prve trke u 2021. godini, Velika nagrada Australije i Velika nagrada Kine. Na taj način, sezona će početi tek za vikend od 19. do 21. marta u Bahreinu.

Skuderija Ferari saopštava da je vozač Šarl Lekler testiran pozitivno na Kovid-19”, stoji u saopštenju ekipe na Tviteru.

U skladu sa protokolima, Šarl se redovno testirao, a juče su rezultati najnovijeg testa bili pozitivni. Šarl nas je odmah obavestio i obavestio je sve sa kojima je bio u bliskom kontaktu poslednjih dana. Trenutno se oseća dobro sa blagim simptomima i kod kuće je u Monaku”.

Lekler, koji je prošlu sezonu Svetskog prvenstva okončao tek na osmom mestu, u narednoj će voziti u paru sa Karlosom Saincom, a jedina želja Skuderije su mnogo bolji rezultati od poslednjih.

Komentari

Vaš komentar