Silverston se i dalje nada gledaocima

Podeli:
Bryn Lennon/Getty Images

Trka za Veliku nagradu Velike Britanije, koja je na programu 18. jula na stazi u Silverstonu, trebalo je da se održi uz prisustvo publike.

Organizatori su najavljivali da bi mogli da dozvole oko 50 posto kapaciteta. Međutim, odluka Vlade premijera Borisa Džonsona da mere zaključavanja zbog pandemije koronavirusa produži za još mesec dana mogla bi da im poremeti planove.

povezane vesti

Lokdaun je u Britaniji trebalo da se okonča 21. juna, kada je predviđeno da se zemlja otvori. Pojava novih slučajeva zbog koronavirusa naterala je Vladu da mere traju do 19. jula.

I pored odluke da se ublažavanje mera odloži za četiri nedelje, verujemo da ćemo imati navijače pored staze. U stalnom smo kontaktu sa odelenjima Vlade zaduženim za medije, sport i kulutura, kao i sa Zavodom za zaštitu zdravlja. Svi su nas podržali. Nadamo se da ćemo uskoro znati sve detalje o broju gledalaca, koji će moći uživo da prate trku“, kaže se u saopštenju organizatora.

Šampionat Formule 1 se nastavlja u nedelju 20. juna trkom za Veliku nagradu Francuske na stazi Pol Rikard. Sve treninge, kvalifikacije, kao i samu trku, u direktnom prenosu možete da pratite na kanalima Sport kluba.

 

Komentari

Vaš komentar